Guia per la cura de les Orquídies

03/04/2024
GUIA PER A LA CURA DE LES ORQUÍDIES

Guia per tenir cura de les orquídies

Descobreix els secrets de les orquídies! ✨🌿

Et preguntes com pots mantenir les teves orquídies radiants i saludables?

Et compartim alguns consells:

Com regar les orquídies? 1️⃣ Per immersió: Submergeix el test de l'orquídia en un recipient amb aigua durant aproximadament un minut. 2️⃣ Bol d'aigua: També pots regar la teva orquídia posant-la en un bol amb aigua durant 5 a 10 minuts. Deixa escórrer bé la planta abans de tornar a posar-la a la seva maceta decorativa. 3️⃣ Un got d'aigua: Si no tens temps o no pots treure l'orquídia de la seva maceta, també existeix la possibilitat de vessar un got d'aigua (uns 60 ml) entre les arrels. Amb quina freqüència? Depèn de l’estació de l’any. A l’estiu (ja que tenen una mica més de set) es recomana regar-les una vegada a la setmana. A l’hivern, una vegada cada quinze dies és suficient. Però… PRO-TIP 👉 En cas de dubte, sempre hem de fixar-nos en el color de les seves arrels. Si tenen un color blanc o grisenc, vol dir que ja és moment de regar-les. En canvi, si el seu color és d’un verd intens, la nostra planta es troba perfectament hidratada. Substrat específic per a orquídies A l'hora del trasplantament és important triar el substrat idoni. IMPORTANT 👉 La terra universal no conté tots els nutrients que necessita la teva orquídia. Als centres de jardineria es venen substrats específics amb la composició adequada. A més, hi ha fertilitzants per potenciar el seu creixement, la seva floració i l'estat òptim de les seves fulles.

I després de la floració... què? • Quan les flors de les orquídies moren, s'assequen i cauen soles. És la seva manera de concentrar tota la seva energia a les flors restants i la producció de noves poncelles. Si això no passa, les arrancarem sense por. També tallarem la tija si s'observa sec. Però si encara té un aspecte verd saludable, ho deixarem, ja que ens podria tornar a delectar amb noves flors.

• Pots traslladar-la a un lloc més fresc (uns 7 °C menys que durant el període de floració). Però sempre en una zona amb molta lluminositat però sense donar-li el sol directe.

• Disminuir els temps de reg. Només cal "banyar-les" cada quinze dies.

• Així mateix, cal "alimentar-la" amb nutrients específics per a aquesta varietat. En aquest cas, quan ja no disposeu de flors, aplicarem el fertilitzant cada dos mesos.

• Amb el temps, les branques tornen a créixer formant nous brots. Quan això passi, pots tornar a ubicar la teva orquídia al seu lloc habitual i reprendre les cures habituals. Les Phalaenopsis poden florir fins a 2 o 3 cops l'any.

✨ 🌸 Cuida les teves orquídies amb amor i gaudeix de la seva bellesa única! 🌸✨