Manteniment de les plantes d'interior a l'hivern

13/02/2024

Consulta els nostres consells per mantenir les teves plantes

  • interior

Consulta els nostres consells per mantenir les teves plantes

Sabem que quan arriba el fred, les nostres plantes d'interior ho saben. De fet, entren en un estat de repòs (semblant a la hibernació dels ossos) en la qual detenen el seu creixement.

 L'hivern és una de les èpoques més complicades per a elles, per la qual cosa no gastaran gens d'energia. Però això no significa que hàgim de “passar” d'elles, sinó tot el contrari, és quan més afecte necessiten!

Et recordem els tips més importants per a cuidar i ajudar les teves plantes a superar l'hivern.

I, si se li han posat grogues algunes fulles no entris en pànic!, és totalment normal. Simplement, retira aquestes fulles tallant la tija des de la base.

Els mesos de fred són per a descansar i reposar forces. Així que deixa descansar a les teves plantes i no les atabalis, sobretot amb el reg. Recorda que, a l'hivern, “menys és més”.

I no oblidis venir a visitar-nos al Garden si la pujada de gener de les teves plantes es complica.

Et deixem alguns tips per cuidar les teves plantes

Benvingut gener!

Amb l'inici del nou any, és el moment perfecte per donar a les plantes una mica d'atenció addicional. Encara que el gener pot ser un mes fred, hi ha diverses cures que pots donar a les teves plantes per assegurar-te que estiguin a punt per prosperar a la primavera.

Et deixem alguns tips:

Protegeix-les del fred

  • Protegeix les plantes sensibles al fred cobrint-les amb mantes tèrmiques, túnels d'hibernació, malles per evitar les glaçades... Aquests productes ajuden a mantenir la calor del terra i a evitar danys per gelades.

Rec Moderat

  • Rega les plantes segons calgui, evitant l'entollament. Un bon drenatge és essencial per prevenir problemes de podriment d'arrels.

Poda Lleugera

  • Realitza podes lleugeres a les teves plantes per eliminar qualsevol creixement feble o danyat. Això fomentarà un creixement més fort i saludable quan arribi la primavera.

Controla les Plagues

  • Aprofita aquesta temporada per revisar les plantes. Si trobes signes d'insectes no desitjats, pren mesures per controlar-ho abans que es converteixi en un problema més greu.

Posa en pràctica la tècnica del mulching

  • Ajuda a mantenir la calor evitant que les arrels es congelin i morin.

Planificació del Jardí

  • Utilitza aquest temps per planificar el teu jardí per a la temporada que ve.

Cuida les Plantes d'Interior

  • Presta especial atenció a les plantes d'interior. Assegura't que estiguin rebent la llum adequada i ajusta’ls-hi la humitat segons calgui.

Les teves plantes t'ho agrairan i estaran a punt per florir quan arribi la primavera!